Самолети се удариха на лондонското летище “Хийтроу”

На лондонското летище “Хийтроу” стана инцидент, при който два самолета се удариха. Според Би Би Си, крилото на празен самолет на авиокомпанията Virgin Atlantic е засегнало паркирания самолет на British Airways по време на маневриране.

Хийтроу, като едно от най-натоварените летища във Великобритания, обяви, че инцидентът не е довел до наранявания на пътници и не е наложило прекъсване на летищните операции. От British Airways заявиха, че вече са в процес на оправяне на щетите и са осигурили резервен самолет, за да минимизират неудобствата за своите клиенти.

Virgin Atlantic пък уточни, че техният Boeing 787-9 е бил празен, след като е завършил полет и е бил теглен към друга част на летището, когато се е случило столкновението в района на Терминал 3. Авиокомпанията е започнала пълно и задълбочено разследване на инцидента и е взела съответния самолет временно извън експлоатация за проверка и поддръжка.

Този случай подчертава важността на строгите процедури за безопасност и внимателно управление на самолетните операции на земята, особено в големите и натоварени летища като Хийтроу.

Related Articles

Напрежение на Хийтроу: Предстояща стачка може да забави полетите на най-натовареното британско летище

Предстоящата стачка на служителите на граничните сили на летище “Хийтроу”, най-натовареното летище във Великобритания, предизвиква сериозни опасения за забавяне на полетите. Стартът на стачката е…

13-годишно българче е заподозряно за убийство на бездомник в Германия

Тринайсетгодишно момче от България е заподозряно в убийството на бездомник в западния германски град Дортмунд, съобщиха полицията и прокуратурата, цитирани от ДПА. Видеозапис от мобилен…

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *