Великобритания предприема стъпки за подкрепа на местния бизнес чрез отмяна на митата върху ключови продукти

От 11 април, Великобритания елиминира вносните мита за повече от 120 продукта, включително автомобилни части и плодови сокове, с цел подкрепа на местните компании, засегнати от увеличаващите се разходи за суровини и материали. Според изявление на министъра по търговската политика, Грег Хендс, това решение ще помогне на британския бизнес да остане конкурентоспособен на пазара, като намали разходите за внос.

Общо са отменени митата върху 126 продукта, а безмитният внос на допълнителни 11 стоки е удължен до юни 2026 г. По оценки на кредитно-застрахователната компания Allianz Trade, тези мерки биха могли да намалят инфлацията с 0.6 процентни пункта и да редуцират вносните разходи с почти 7 милиарда британски лири (приблизително 8.78 милиарда долара).

Тази политика се явява част от усилията на британското правителство да улесни предприятията в страната в момент на икономически предизвикателства, като предоставя значителни финансови облекчения за основни отрасли като автомобилостроенето и производството на храни и напитки.

Related Articles

Британското правителство препоръчва на гражданите да се подготвят с хранителни запаси и вода за извънредни случаи.

Гражданите на Великобритания са призовани да се запасят с консервирана храна, батерии и бутилирана вода като част от нова кампания на британското правителство. Кампанията има…

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *