Британски планове за експулсиране на мигранти: Нов ход в управлението на имиграцията

В стремежа си да контролира нелегалната имиграция, Великобритания възлага своя фокус върху депортацията на мигранти, които са преминали границите ѝ без необходимите документи. Източници от Times разкриват, че страната е в ход на преговори за споразумения с редица държави за връщането на такива лица. Сред потенциалните партньори в този процес се намират Армения, Кот д’Ивоар, Коста Рика и Ботсвана, като са включени и страни от Южна Америка като Еквадор и Парагвай.

 

Според информацията, обсъждането на подобни споразумения е част от по-голяма инициатива, която включва по-различни резервни планове с държави като Кабо Верде и Сенегал, ако първоначалните преговори не доведат до успех. Някои африкански държави обаче, включително Мароко и Тунис, са изразили решителен отказ от участие в такива договорености.

Документите, разгледани от Times, сочат, че Външно министерство на Обединеното кралство е провело оценка на различните страни и е установило, че някои от тях не представляват добри възможности за подписване на сделки. Въпреки това, усилията продължават с надеждата, че след като първоначалният план за депортация до Руанда стане реалност, ще може да се подновят и преговорите с другите държави.

 

Премиерът Риши Сунак залага на тази стратегия още от първите си дни на власт и даде задача на правителствените отдели да търсят алтернативи в случай на необходимост от план Б. Въпреки определените крайни срокове и усилията, първоначалната цел за договор с Руанда и по-нататъшните преговори се забавиха поради технически и дипломатически трудности. Това поставя въпросителни около бъдещето на имиграционната политика на страната и търсенето на устойчиви и хуманни решения за управление на миграционните потоци.

Related Articles

След победата на Лейбъристите: Великобритания ще се опита да поправи скъсаните нишки с Европейския съюз

В историческо развитие, Лейбъристката партия спечели убедителна победа на парламентарните избори във Великобритания, което доведе до значителна промяна в политическия пейзаж на страната. Под ръководството…

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *