Уволнен касиер във Великобритания заради неплатени пазарски торбички

Касиер с 20-годишен стаж беше уволнен от една от най-големите вериги хипермаркети във Великобритания, след като не заплати за пазарски торбички. Ниамке Дофу беше освободен през 2022 година от магазина, в който работи от 2003 година.

 

След края на дълга и късна смяна, Дофу закупува стоки, включително възглавници и спално бельо на стойност 30 паунда за гости, които очаква у дома си. Охранителните камери заснемат как той взема торбички, които за клиентите струват между 30 и 65 пенита.

Въпреки твърденията му, че е бил изтощен и не е осъзнавал какво прави, Дофу е изправен пред ръководството и уволнен, тъй като те считат, че вече не могат да му имат доверие. Според заключенията на вътрешната дисциплинарна комисия касиерът не е маркирал торбичките, но е знаел, че ще има нужда от тях за покупките си. Дофу обжалва уволнението си в съда, но съдът се съгласява с мотивите на хипермаркета.

 

“Веригата вече не може да има доверие на г-н Дофу като служител, дори ако торбичките не са стрували толкова, колкото той е платил за покупките си. След като разгледах всички представени доказателства, стигнах до заключението, че искът за несправедливо уволнение не е добре обоснован и следователно се отхвърля”, казва съдията, цитиран от The Independent.

Съдът определя твърденията на Дофу като недостоверни и посочва, че продавачът е извършил неправомерно действие, въпреки ниската цена на торбичките. “След като деецът е осъзнал, че е извършил кражба, е много трудно да се твърди, че решението за уволнение е незаконно”, допълва съдът.

Related Articles

Българи организирали най-голямата кражба на социални средства в историята на Великобритания

Организирана престъпна група, съставена от български граждани, е осъществила най-мащабната измама със социални помощи в правната история на Великобритания между октомври 2016 г. и май…

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *