От Временно към Постоянно: Как да Обезпечите Своя Статут във Великобритания през 2024 г.

От началото на 2019 година, мнозина българи получиха временен статут във Великобритания, като сега, пет години по-късно, мнозина от тях вече могат или скоро ще могат да преминат към постоянен статут. Това е чест въпрос сред нашите сънародници: “Кога да кандидатствам за постоянен статут – когато изтече временният или след пет години пребиваване?”

Отговорът зависи от вашето индивидуално пребиваване в страната. Основно условие за кандидатстване за постоянен статут, известен още като Settled Status, е петгодишен непрекъснат престой във Великобритания. Престоят се счита за непрекъснат, ако не сте излизали от страната за повече от шест месеца в рамките на една година, освен в случаи на уважими причини като болест, работа, учене, или специални обстоятелства като пандемията от COVID-19.

Дори ако временният ви статут е бил удължен автоматично, важно е да знаете, че може да се наложи отново да докажете петгодишния си престой за получаване на постоянен статут. Например, ако вашата карта за временен статут изтича през април 2024 г., но сте получили удължаване за още две години, ще имате право да кандидатствате за постоянен статут до април 2026 г.

Колкото по-рано подсигурите своите документи и получите постоянен статут, толкова по-добре. Постоянният статут ви осигурява същите права като тези на британски гражданин – право на работа, неограничено пребиваване, безплатно образование и здравеопазване, както и достъп до социални помощи, с изключение на правото на гласуване.

За тези, които се нуждаят от професионална помощ при кандидатстването за постоянен статут, предлагам услугата „Промяна на статут от временен на постоянен“. Не оставяйте нищо на случайността – осигурете си коректността на процеса и избегнете възможни грешки с професионалната подкрепа.

Запазете Вашия Консултационен Час за Постоянен Статут!

Искате ли да преминете гладко от временен към постоянен статут във Великобритания? В BG Voice UK ви предлагаме експертна помощ и индивидуални консултации, адаптирани към вашите нужди. Запазете своя час за консултация с нашите специалисти днес и гарантирайте сигурното и стабилно бъдеще на вашето пребиваване.

НАШИТЕ УСЛУГИ СА ТУК ЗА ВАС

Не пропускайте шанса да уредите своя статут с професионална подкрепа и да се възползвате от всички предимства, които постоянният статут предлага!

Related Articles

Преходът към Успех: От Едноличен Търговец към Дружество с Ограничена Отговорност

Преобразуване на вашата дейност от едноличен търговец в дружество с ограничена отговорност: предимства и процеси Преобразуването на вашата дейност от едноличен търговец в дружество с…

Българите в Англия отхвърлят статуквото: ПП-ДБ и „Възраждане“ водят в изборите

Изборите за български парламент в Обединеното кралство, проведени тази неделя, разкриха интересни резултати и нови тенденции в предпочитанията на българските избиратели. Победител е коалицията ПП-ДБ,…

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *