13-годишно българче е заподозряно за убийство на бездомник в Германия

Тринайсетгодишно момче от България е заподозряно в убийството на бездомник в западния германски град Дортмунд, съобщиха полицията и прокуратурата, цитирани от ДПА. Видеозапис от мобилен телефон показва как детето е намушкало мъжа с нож.


Аутопсията е показала, че смъртта на 31-годишната жертва е причинена от няколко прободни рани. Със сигурност смъртоносните пробождания са нанесени от дете, “ненавършило възраст за носене на наказателна отговорност”, гласи информацията от полицията и прокуратурата.
Преди това е имало словесен спор между жертвата и детето. Показания за това са дали други трима непълнолетни, които също са били временно задържани.


Освен предполагаемия 13-годишен извършител на убийството са били арестувани още едно дете на същата възраст и две момчета на 14 и 15 години. ДПА отбелязва, че двете 13-годишни момчета вече са освободени от ареста, след като е минало изслушването им.
Убитият мъж е бил разпознат няколко часа след нападението. Първоначално свидетели чули кавгата и се обадили в полицията. Четиримата малолетни са избягали от местопрестъплението, но били задържани минути по-късно и отведени в предварителен арест.


Според съобщение на полицията на този етап от разследването може да се допусне, че четирите момчета “са срещнали жертвата случайно на пристанището”. Свидетели са чули размяна на обиди между едното 13-годишно момче и бездомния човек. Имало е сборичкване и според показанията 13-годишният е намушкал жертвата. Предполагаемият извършител е българин, уточнява ДПА.
Ножът, за който се предполага, че е оръжието на убийството, е бил намерен от полицейско куче в близост до местопрестъплението.


Момчетата на 14 и на 15 години се представляват от адвокат и също са били освободени днес. “На този етап не е вероятно, че те са участвали в нападението”.

By Radio BG 

Related Articles

Българи организирали най-голямата кражба на социални средства в историята на Великобритания

Организирана престъпна група, съставена от български граждани, е осъществила най-мащабната измама със социални помощи в правната история на Великобритания между октомври 2016 г. и май…

Наследството на Брекзит: Повече от 70% от британците вече мислят, че излизането от ЕС е било грешка

Според допитване на Националния център за социални изследвания, цитирано от “Ройтерс”, трима от четирима британци вече вярват, че излизането на Обединеното кралство от ЕС през 2020 г. е било погрешно решение.

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *