Великобритания обвини полицай в подкрепа на “Хамас”

Обвиненията са повдигнати срещу полицай във Великобритания за терористично престъпление, след като той е публикувал изображение в подкрепа на “Хамас”, организация обявена за терористична в страната.

Мохамед Адил, 26-годишен полицай от Брадфорд, Северна Англия, беше арестуван през ноември миналата година и след разследване на британската полиция за борба с тероризма, е формално обвинен.

Според наблюдател от Независимата служба за полицейско поведение разследванията са фокусирани върху съобщения, споделени в WhatsApp, което е довело до решението случаят да бъде отнесен до прокуратурата.

От Независимата служба информират, че Мохамед Адил е обвинен по две точки за публикуване на изображение в подкрепа на забранената организация “Хамас”, което нарушава раздел 13 от Закона за тероризма. Извършените престъпления са датирани от октомври и ноември 2023 година.

Адил е временно отстранен от длъжност и предстои да се яви пред Уестминстърския магистратски съд в Лондон на 2 май.

След нападението на “Хамас” срещу Израел на 7 октомври, британската полиция е арестувала и обвинила няколко души, участвали в протест в подкрепа на палестинците в Лондон.

Related Articles

Рекорден брой хора, търсещи убежище, прекосяват Ламанша с малки лодки през 2024 година

През първите шест месеца на тази година рекорден брой мигранти са прекосили Ламанша с малки лодки, достигайки Великобритания. Според данни на британското Вътрешно министерство, 12,901…

Responses

Your email address will not be published. Required fields are marked *